Előszoba
A helyiség, ahonnan indulunk és ahová érkezünk… A tervezésnél mindig törekszem arra, hogy már a bejárati ajtón belépve a lakás színeivel, anyagaival összhangban álló helyiséggel szembesüljünk.
A korábbi előszobában nem volt tükör, ami nekem azonnal szemet szúrt, mert szerintem fontos, hogy induláskor tudjunk egy pillantást vetni a külsőnkre ill. a teret is tágítja.
A funkcionalitás mellett a design is lényeges, ezért félkör alakú tükör mellett döntöttünk, amely fa lamellákra rögzítve szépen felöltözteti a falat.
Kényelmes ülőhelyet is kialakítottunk a cipőfelvételre, hisz nagyon hiányzott ill. szem előtt voltak a cipők. A beülőnél kék és bézs színű kárpitot választottunk, amit tölgyel kombináltunk.
A beépített szekrény egységének megtörésére polcot és fiókot is terveztem. Ide lehet rejteni/letenni a kulcsokat, pénztárcákat és egyéb “kacatokat” induláskor/érkezéskor.
Korábban kihasználatlan volt az előszoba a ruha/cipő tárolás szempontjából, ezért bővítettünk a tároló kapacitáson.
Ebben a helyiségben is fontos, hogy legyen általános, helyi és hangulat világítás is.
Hálószoba
A háló, ahol madárcsicsergős jó reggelt kívánhatnak egymásnak lakói. Megbízóim kifejezett igénye volt, hogy az egyik helyiségben legyen tapéta! Egy egyszerű és csodaszép madaras tapétára esett a választásunk.
A hálószoba elég kicsi, ezért nem szerettük volna a teljes falat betakarni falpanelekkel, viszont hiányzott egy ágytámla. Nem csak azért, hogy a fal tiszta maradjon, hanem azért is, hogy a fal hideg közegétől védje valami az ágyban pihenőket. Végül egy kisebb méretű műbőr/textil panelekből kialakított ágyvéget választottunk, így a tapéta és a panelek is érvényesülnek.
A család hölgy tagja pipereasztalt képzelt el magának, míg a párjaja egy kisebb dolgozó részt szeretett volna a hálóban is, annak ellenére, hogy van külön dolgozószoba. A komódot, amelyet nem használtak megszüntettük és mindkét fél kívánsága teljesülhetett.
A beépített gardróbokat is újragondoltuk és modernebb köntösbe bújtattuk. A gardróbszekrény oldalát és a fal egy részét fa lamella falburkolattal takartuk el, ami egyben a falat is öltözteti.
A TV-t is áthelyeztük eredeti helyéről az ágy középvonalához igazítva azt a szemközti falon. A vezetékeket a TV mögé tervezett fa-panelbe rejtettük.
Dolgozó-vendégszoba
Dolgozó- és vendégszoba egyben, a lakás többi részével összehangolva mind színekben, mind textúrákban.
Olykor otthonról is dolgoznak megrendelőim, kellemes környezetben a munkavégzés is hatékonyabb.
Az egyik fal hangsúlyos kék színt kapott, a többi maradt világos, hogy ne keltsen nyomasztó érzést és ne szűkítse a teret.
Nagy hiányosságok voltak a világítás terén minden helyiségre vonatkozóan, akárcsak a dolgozóban. A helyi és a hangulatvilágítás teljes mértékben hiányzott, így ezt pótoltuk olvasólámpával, asztalilámpával, ledcsíkkal.
Kihasználatlan volt a helyiség a bútorozás esetében is, ezért fali szekrény és polcok kombinációjával tettük teljessé.
A függönyök is öltöztetik a szobát, így ezzel is melegséget varázsolhatunk otthonunkba.
Nappali
A konyhabútor maradt a régi, de a tér elválasztását egy elegáns lamella segíti, amely nemcsak funkcionálisan, hanem vizuálisan is elkülöníti kicsit a konyhát a nappalitól.
A nem túl nagy tér ellenére sikerült maximális kihasználnunk a helyet, és minden funkció elhelyezésére gondosan odafigyeltünk.
Ebben a kis térben a szép kék fal színt egyetlen falszakaszon használtam, ami élettel tölti meg a helyiséget.
A fehér falak pedig segítenek a tér tágasságának megőrzésében.
Nem csak a falakon, de a nappali többi részében is használtam ugyanazokat az anyagokat és textúrákat, így a tér összhangban van az egész lakással.
Médiafalat alakítottunk ki a nappaliban ami helyet teremt a kikapcsolódáshoz és a filmnézéshez.

Írj nekem!

4 + 2 =

Bemutató