Az 50-es éveiben járó házaspár új építésű lakásának megtervezése volt a feladatom. Modern-elegáns, szellős otthon megteremtése volt a cél.

 Előszoba:

A helyiség ahová érkezünk és ahonnan indulunk. A belépő vendégek is ezt látják először, amikor az otthonunkba látogatnak. Azelső benyomás a lakásról, rólunk ezért az előszobára is ugyanolyan hangsúlyt kell fektetnünk, mint a többi helyiségre. Fontos, hogy a funkcionalitás mellett az anyagok, színek itt is visszaköszönjenek.

 Konyha és étkező:

Az összhang elérése céljából, minden helyiségben visszaköszönnek bizonyos anyagok, mint a dió dekor, ami kellemes meleg árnyalatú, és a piszkos fehér bútorlap illetve az arany kiegészítők. A konyhabútor megtervezésénél is ezt a vonalat vittem végig, kiegészítve matt márványmintás munkalappal és fali panellel. Azon túl, hogy időtálló, elegáns és modern hatást kölcsönöz a térnek.

 Nappali:

A fókuszba, a médiafal került, amit egy bioetanol kandallóval fűszereztünk. A médiafalon polcos és zárt elemek váltakoznak, amelyek megtörik a nagy falfelületet. A megbízók szeretnek olvasni, így kialakítottunk egy olvasósarkot a kandalló előtt, ahonnan karnyújtásnyira vannak a könyvek. A polcok mindegyike led csíkkal van megvilágítva, ami este nagyon hangulatos.

Az általam tervezett egyedi bútorok minden helyiségben megtalálhatóak, ami az egységesség megteremtése mellett, a lehető legjobb helykihasználást is lehetővé teszi. A visszafogott barna, drapp, bézs színeket arany kiegészítőkkel dobtuk fel.

Szerencsére a lakás szuper adottságú a benapozást illetően, sok üvegfelülettel rendelkezik, így nagyon világos. Az álmennyezetnél és ahol csak volt rá lehetőség (polcok) led világítást választottunk és egy-egy mutatós dizájn lámpával egészítettük ki.

Hálószoba:

A hálószobába az egyedi tervezésű dió falpanel elemei közé bézs-arany tapétát terveztünk, ami feldobja a franciaágy mögötti falfelületet, ill. elegáns kontrasztot alkot a sötét fával.

Egy tükrös szépítkező-asztal került a sarokba az ablak mellé, ami a hölgyek elengedhetetlen tartozéka. Led világítást terveztünk az álmennyezetnél, a TV fölött. Helyet kapott egy ruhásszekrény is, amit a szépítkező asztallal fiókos elemek kötnek össze az egységesség megteremtése céljából. A világos árnyalatú halszálka mintás padló modern és mégis elegáns hatást kölcsönöz a helyiségnek.

Fürdőszoba:

Az egyszerű, letisztult hatás elérése céljából a burkolat a falon és a padlón is megegyezik. Itt is, mint a lakás többi helyiségében a minőségi anyagok használatára törekedtünk. A fürdőszoba mérete miatt olyan szabadon álló kádat választottunk, amelyet falhoz lehet tolni. Ennek a helyigénye kisebb, és ügyfelem kívánsága is teljesült. A piperecuccoknak és egyéb fürdőszobai kellékeknek, fiókok és nyitott polcok egyaránt rendelkezésre állnak. A tükrök beépített led világítással rendelkeznek és a polcokat is led szalaggal szereltük fel.

Írj nekem!

9 + 10 =

Bemutató