Konyha
Egyszerű, letisztult, de azért mégis van benne egy kis csavar azzal, hogy bordázott felületet kapott a felső szekrénysor.
Étkező
Hogy egy falatnyi természet megjelenjen az étkezőben is, zuzmó képet terveztem a lamella falburkolatok közé.
Az izlandi zuzmó nagyon mutatós és nem igényel semmiféle karbantartást, gondozást. 100%-ban természetes, kórokozóktól mentes, öntözni sem kell, a levegő páratartalma elegendő ahhoz, hogy megőrizze zöld színét és friss maradjon.
Nehezítette a feladatom, hogy a helyiség minden falán nyílászárók, közlekedőfolyosó van, ezért csak minimális mennyiségű polcos, fiókos elemet terveztem a falburkolatok elé, hogy ne lógjon a közlekedőbe és ne keltsen zsúfolt hatást.
A lépcső egyik oldalára korlátot tettem, hogy a gyerekek a falat ne tapogassák össze, amikor közlekednek.
A zöld falszín nem csak a természet közelségét hozza el az étkezőbe, de izgalmas és modern megjelenést is kölcsönöz a helyiségnek!
Azt gondolom, hogy az étkező az egyik legfontosabb helyiség a lakásban, ahol az emberek összegyűlnek és időt töltenek együtt, így fontos, hogy kellemes és inspiráló légkört teremtsünk benne.
Az élénk zöld falak élettel töltik meg az étkezőt, és remekül passzolnak a különféle designelemekhez, mint például a fa bútorok és a természetes textúrák.
Nappali
Òbuda-hegyvidék csodálatos zöld környezetben helyezkedik el az az otthon, amelynek a felújításával megkeresett egy család.
Esetükben nem volt rá szükség, hogy napokig pontosítsuk, vajon mi fér bele az ízlésükbe! Határozott elkèpzelèseiket már az első beszégetésünk alkalmával tisztáztuk.
A nappalit illetôen a kívánságlista a következő volt:
•zöldfal
•olvasósarok
•dolgozòsarok
•egy dominàlò àllòlàmpa
•mèdiafal
•modern-skandinàv stílus
Amihez ragaszkodtak:
•kanapè
•nappali padlòburkolat
A kérések figyelembevètelével alakítottam ki a nappalit. A mèdiafalat a csalàd igènyeire szabtam, így könyvespolc, zàrt szekrèny, mèly fiòkok is kialakítàsra kerültek.
A gyerekek mèg kicsit, ezért a bioethanol kandallòt magasabbra pozícionáltam.
Az elôszoba színei, textùrài itt is visszaköszönnek, hogy teljes legyen az összhang.
Ennek a természetközeli háznak a nappalijában, fontos szerepet játszik a fa, ezért is döntöttünk úgy, hogy a médiafalra a TV mögé lamella falburkolat kerüljön.
A TV mögötti panelt Led szalaggal világítottuk meg, ami nem csak divatos, de hangulatos is. Az ilyen apró részletek is hozzájárulnak a kellemes és nyugodt atmoszféra megteremtéséhez otthonunkban.
A médiafal a nappali fókuszpontja. Egyedi bútorterveim alapján készült, hogy a maximális helykihasználás mellett, funkcionálisan is a megrendelők igényeire szabjam. Azért, hogy szellős hatást keltsen, nyitott és zárt elemeket kombináltam.
Szeretem ha visszaköszönnek a projektben használt színek, anyagok, textúrák a különböző helyiségekben, mert azzal válik egységessé, ezért a médiafalon is kombináltam a fát a fehér bútorlappal.
Home office
Ennél a lakásnál megbízóim mindketten otthonròl dolgoznak, ezèrt a kívànsàgaik egyike az volt, hogy a meglèvô dolgozòszoba mellè alakítsak ki egy kisebb dolgozósarkot a nappaliban is.
A lehetôsègeket felmèrve, a mèdiafal terasz közeli rèszèn helyeztem el a munkaállomást, hogy a lehetô legtöbb termèszetes fènyt kapja az ott tevèkenykedô. Ahhoz, hogy este vagy “szürke” idôben is megfelelô megvilàgîtàs legyen az íróasztalnàl, szüksèg van helyi ès asztali làmpàkra is, hogy munka közben mindig optimális fényviszonyokat biztosítsunk.
Ha már otthonról dolgozhatunk, különösen fontos a kényelem, hogy az ergonómiai szempontoknak is megfeleljen az elrendezés és a bútorok. Ezèrt fokozott gonddal választottam kènyelmes széket és terveztem szàmukra ideàlis íróasztalt.
Olvasósarok
A harmadik kerület zöld övezetèben az erdô csak nèhàny lèpèsnyire van megbízóim hàzàtól, kívànsàglistàjukon mègis szerepelt egy “zöldfal”. Így a termèszet egy kis darabja a hàzon belül is megjelenik.
A nappaliban egy igazán kényelmes és inspiráló helyet alakítottunk ki az olvasáshoz és kikapcsolódáshoz.
A fa könyvespolc és a kényelmes fotel làbtartòval tökéletes kombinàciò, amely nem csak menedékhelykènt szolgàl a mindennapok forgatagában, hanem vizuàlisan összeköti a nappalit az ètkezôvel.
A design olvasólámpa önmagàban is különleges dísze a nappalinak ès kellemes hangulatot ad az esti olvasáshoz.
Ùgy helyeztem el, hogy az ott ücsörgô a kandallòt ès a TV-t is làthassa ès egy karnyùjtàsnyira legyen a könyvespolctòl.
A kialakítàsànàl arra is èrdemes gondolni, hogy olvasgatàs közben ha innànk egy csèsze kàvèt, legyen hova letenni. Ezèrt egy lerakòasztalt is betetveztem.
Előszoba
Minden lakás átalakításnál akad egy gyenge pont, ahol a tervező szűkében van a lehetőségeknek. Legyen az akár régi vagy új épület, egyes adottságok szó szerint betonba vannak vésve.
Ennél a megbízásnál az előszoba tervezése volt ez a pont!
Túl sok lehetőségem nem volt, mert minden falán ajtó van gépészeti szerelvényekkel tarkítva, és gyakorlatilag szinte csak egy közlekedési útvonal.
A tükör mögött kémény lapul, így az alsó részét levehetőre terveztük, hogy hozzá lehessen férni. Lebegő polc került a tükör alsó/felső része közé, ahol elférnek a kulcsok, stb.
A cipősszekrény alsó része gépészetet rejt, így csak a felső része alkalmas cipőtárolásra.
A 3D falpanel felett viszont elfért egy szekrény, amely akár „süllyesztőnek” is alkalmas.
Az előszoba színei, textúrái mindenütt megjelennek a lakásban, ezáltal biztosítva a harmóniát és vizuális összhangot a belépés pillanatától minden ott töltött percben és minden apró részletben.

Írj nekem!

6 + 1 =

Bemutató